Hopp til sideinnhold

Bulk

Karmsund Bulk Terminal (KBT) åpnet i 2016 og er en del av Haugesund Cargo Terminal, Husøy. Terminalen kan håndtere både tørr bulk og andre breakbulk-varer basert på skreddersydde logistikkløsninger. 

Terminalen eies av Karmsund Havn og drives av Karmsund Bulk Terminal AS som er et joint venture mellom KTM Shipping AS og Navigare Logistics AS. Forretningsidéen er å utvikle nye og mer effektive løsninger for de norske og Nord-europeiske markeder. 

Terminalen er på 15.000 m2 og har en kapasitet på over 35.000 tonn. Laste- / lossekapasiteten er omtrent 400 t / time, og er åpen 24/7. Kaien foran terminalen er på 50 m og de to dykdalbene gjør det mulig for fartøy på rundt 170 meter til å legge til trygt. Dybden ved kaien er 8,3m. 

I tillegg til tjenestene Karmsund Bulk Terminal kan tilby, kan Karmsund Havn også tilby dedikerte områder for bulkhåndtering, lager m.m. 

Med den unike beliggenheten, kan de fleste havner i Nordsjø-regionen, Baltikum, Storbritannia og norskekysten nås innen 48 timer. Et moderne havneanlegg kombinert med høy maritim erfaring og kunnskap gjør HCT til en ideell partner innen håndtering, lagring og distribusjon av tørrlaster.

Sist oppdatert: 4. desember, 2021