Hopp til sideinnhold

Om Oss

Karmsund Havn

Karmsund Havn IKS forvalter et av landets største og mest trafikkerte havneområder, og samarbeider tett med regionens tyngste aktører innenfor all maritim virksomhet. Selskapet forvalter eiendoms- og infrastrukturverdier for over 3 milliarder NOK, og har hovedkontor på Garpeskjær i Haugesund.

GEOGRAFI OG INFRASTRUKTUR

Karmsund havn ligger i Haugesund-regionen, midt i mellom de to største byene på vestkysten av Norge, Bergen og Stavanger. Haugesund er også endepunktet på øst-vest-veien i Norge, noe som gir enkel tilgang til hele Sør-Norge når du starter i Haugesund. Beregnet tid for å nå Oslo er omtrent 7 timer, mens Bergen og Stavanger kan nås innen henholdsvis 3timer og 1 time 45 min. I tillegg forventes betydelige forbedringer av veiene i alle retninger de kommende årene, i form av tunneler under fjorden til Stavanger og Bergen og gjennom/over fjellet til Oslo. Dette vil kutte reisetidene ytterligere, og gjør Haugesund til en enda bedre havn å anløpe, uansett hvor i Sør-Norge du eller lasten din har sin endelige destinasjon.

HISTORIE

Regionen er rik på historie, og spesielt maritim historie. Avaldsnes, der Haugesund Cargo Terminals Husøy ligger, var et maktsete helt siden de første sjøfartsskipene ble konstruert i sen steinalder. Viking-langskipene er de mest kjente skipene som har seilt gjennom Karmsundet og inn i historiebøkene, men vikingenes berømmelse er bare ett eksempel på forbindelsen mellom suksess og sjøtilgang. Avaldsnes regnes ikke bare for å være Norges historiske grunnlag, det ga også landet sitt navn. Nordvegen – veien nord, stemmer fortsatt. Haugesund, regionens største by som ligger bare noen kilometer fra Avaldsnes, har fortsatt tilnavnet «sildabyen» selv om sild har ikke vært hjørnesteinen i regionens økonomi på mange tiår. Haugesunds rike tradisjon for maritim aktivitet, fortsetter imidlertid å være drivkraften for utvikling i området. Moderne Haugesund er tro mot sine røtter.

næringsliv

Enten du ankommer Haugesundregionen med skip, fly eller bil, er din endelige destinasjon aldri langt unna – selv om det innebærer hjemreise med andre transportmidler. Flyplassen ligger bare en fem minutters kjøretur fra Haugesund Cargo Terminals, Husøy og 15 minutter fra sentrum av Haugesund. Det velutviklede veinettet tar deg og lasten dit du skal, uansett hvor du trenger å dra i Sør-Norge. Men det er absolutt ingen grunn til å dra noe sted, Haugesund-regionen har alt dekket. Hotell, konferansesentre, restauranter, kjøpesentre, sykehus og alt annet du trenger er rett rundt hjørnet, i tillegg til mange høyt presterende selskaper, fagarbeidere og et blomstrende næringsliv. Dette gjør Haugesundregionen ekstremt godt egnet som maritimt knutepunkt og et senter for maritime virksomheter av alle slag.

Sist oppdatert: 10. februar, 2023