Hopp til sideinnhold

Haugesund Subsea- og Offshorebase, killingøy

Ytterst i Haugesund, like ved innseilingen til byen, ligger Haugesund Subsea og Offshorebase. Basen består av aktører som Equinor med sin PRS-pool, Saga Subsea, Deep Ocean og Olufsen Shipservice. Aktørene er ledende i bransjen noe som medfører at det foregår det svært mye innovasjon på Killingøy. Verdensrekorder i operasjon på stadig dypere vann settes, i tråd med en rivende utvikling.

Karmsund Havn eier og utvikler både bygg og areal på Killingøy. Det siste året har det skjedd en betydelig videreutvikling av basen. Punktkaier er fylt igjen, og det er opparbeidet fulle kaistrekk. Det er investert i landstrømanlegg, og hele basen har fått nytt lyssystem, med ledlys og smart styring. I dag har basen 5 ulike kaier, med god plass til at offshoreflåten kan få tilgang på alle de tjenestene de måtte ha behov for. Slik tilrettelegger vi som havn og utleier for at våre leietakere kan utvikle seg videre.

Killingøy er bygget strategisk opp over tid, med fokus på å få etableringer av aktører som utfyller hverandre, som gir synergier, og som skaper økt aktivitet hos hverandre. Alle aktørene som opererer på Killingøy, er aktører som bidrar inn i klyngen og som drar nytte av å ligge akkurat her.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20171108_114943-1024x576.jpg
Sist oppdatert: 13. oktober, 2022

Erik Enersen

Stilling: Eiendomssjef