Hopp til sideinnhold

havnekran

Ved Haugesund Cargo Terminals kan vi skilte med Norges største mobile havnekran med en løftekapasitet på hele 154 tonn. Kranen er en Liebherr LHM 550, og er en av de største i sitt slag i Norden. Med denne håndterer vi containeroperasjoner med et Stinis containeråk for 20’, 30’, 40’ og 45 fot containere.

Vi har også god erfaring fra ulike operasjoner med prosjektlast, hvor vi kan tilby et løfteåk med kapasitet på inntil 300 tonn. Det største av prosjektene er vindmølleprosjekt, hvor Karmsund Havn har tatt i mot over 300 vindmøllemoduler og 45 vindmølleblader til lagring på Haugesund Cargo Terminals, Husøy. Totalt så har prosjektet krevd ca. 50.000 kvadratmeter. Ved bruk av Karmsund Havns mobile havnekran har modulene og bladene blitt løftet trygt i land.

Kranen kan drives på elektrisitet, og den er levert med ekstra isolering for ytterligere støydemping. Oppgraderingene på kranen er i henhold til Intelliport, Karmsund Havns konsept for å tilstrebe økt effektivisering, ny teknologi og mer bærekraftige løsninger i alt vi gjør. I løpet av en time på strøm vs diesel, kuttes CO2-utslippet med hele 52 kg.

Karmsund Havn har bestilt kran nummer to av samme type, som skal leveres innen utgangen av 2020. Dette vil gi en samløftskapasitet på 308 tonn.

Ved kommersielle spørsmål rundt kranen, kontakt Torfinn Gaupås.
Ved operasjonelle spørsmål rundt kranen, kontakt Geirmund Eikje.

Info om Havnekran

Tekniske spesifikasjoner

Sist oppdatert: 2. juli, 2020

Torfinn Gaupås

Stilling: Kommersiell Direktør

Geirmund Eikje

Stilling: Maritim Direktør