Hopp til sideinnhold

havnekran

Ved Haugesund Cargo Terminals kan vi skilte med to av Norges største mobile havnekraner med en løftekapasitet på hele 154 tonn hver. Kranene er Liebherr LHM 550, og er av de største i sitt slag i Norden. Med disse håndterer vi containeroperasjoner med et Stinis containeråk for 20’, 30’, 40’ og 45 fot containere. Kranene kan også benyttes i tandem, noe som gir en samlet løftekapasitet på 308 tonn.

Vi har også god erfaring fra ulike operasjoner med prosjektlast, hvor vi kan tilby et løfteåk med kapasitet på inntil 300 tonn. Det største av prosjektene er vindmølleprosjekt, hvor Karmsund Havn har tatt i mot over 300 vindmøllemoduler og 45 vindmølleblader til lagring på Haugesund Cargo Terminals, Husøy. Totalt så har prosjektet krevd ca. 50.000 kvadratmeter. Ved bruk av Karmsund Havns mobile havnekran har modulene og bladene blitt løftet trygt i land.

Kranene kan drives på elektrisitet, og de er levert med ekstra isolering for ytterligere støydemping. Oppgraderingene på kranene er i henhold til Intelliport, Karmsund Havns konsept for å tilstrebe økt effektivisering, ny teknologi og mer bærekraftige løsninger i alt vi gjør. I løpet av en time krankjøring på strøm vs diesel, kuttes CO2-utslippet med hele 52 kg.

default

Ved kommersielle spørsmål rundt kranen, kontakt Kristine Edvinson.
Ved operasjonelle spørsmål rundt kranen, kontakt Geirmund Eikje.

Info om Havnekran

Tekniske spesifikasjoner

Sist oppdatert: 12. oktober, 2022

Kristine Edvinson

Stilling: Forretningsutvikler