Hopp til sideinnhold

Haugesund tilbyr opplagsfasiliteter og skipsservice i verdensklasse

«Karmsund Havn tilbyr unike opplagslokasjoner, sentralt plassert i Nordsjøbassenget. Region har en solid maritim kompetanse som tilbyr et komplett serviceprodukt for skip i kaldt og varmt opplag
– Kommersiell direktør Tommy Sandtorv

Skipsopplag er den vanlige betegnelsen når et større fartøy i en lengre periode ligger uvirksomt, uten last eller oppdrag.  Karmsund Havn tilbyr noen av verdens beste opplagsplasser, med stor strømforsyning, gode fortøyningsarrangementer og forhold for skip å ligge i opplag. 

Grunnlaget for at et fartøy legges i opplag er vanligvis dårlig fraktmarked, når det da er redusert behov for skipstransport. Heldigvis er det er en forholdsvis god balanse mellom tilbud og etterspørsel, slik at skip sjelden behøver å gå i opplag.

De gangene opplag blir nødvendig, kan en ved å legge opp et fartøy få en kraftig reduksjon i de faste utgiftene knyttet til fartøyet.

Karmsund Havn har over 100 års erfaring med opplag av skip.
Foto: Karmsund Havn

Karmsund Havn har flere lokasjoner som er godt egnet for opplag av skip, hvor det er gode dybdeforhold, lite tidevann og fartøyene ligger beskyttet for vind og strøm. Dette i kombinasjon med noen av de beste leverandørene innenfor fortøyningsanalyser, fortøyningstjenester, taubåter, elektro og skipsservice, gjør Karmsund Havn til det foretrukne sted for skipsopplag.

Et bilde som inneholder vann, båt, himmel, utendørs

Automatisk generert beskrivelse
Med et stort antall taubåter i alle størrelser, tilbyr vi sikker og effektiv operasjon.
Foto: Karmsund Havn.

Med kun få minutter til internasjonal flyplass, hoteller og Haugesund by, sparer du reisetid ved mannskapsskifter og ved ettersyn av skip. Regionen har alle som trengs for å gjennomføre sikkert, rimelig og effektivt opplag av skip, sjekk ut nærmere her

«Karmsund havn bidrar gjerne i forbindelse med forberedelser og gjennomføring av opplagsoperasjoner, inkludert vakttjenester ved ankomst og avgang»
– Maritim direktør Geirmund Eikje

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, vann, natur

Automatisk generert beskrivelse
På landsiden av våre opplagsplasser er det etablert solide pullerter, med 200 – 400 tonns bollard pull.  Foto: Karmsund Havn
Sist oppdatert: 23. november, 2022