Hopp til sideinnhold

Åkra Sjømat inn i fremtiden

Det er tatt en investeringsbeslutning, som innebærer at Åkra Sjømat as flytter inn i ny fabrikk på Husøy juni 2023.

Åkra Sjømat er eid av Conchilia og holder i dag til på Årabrotsholmen, Åkrehamn. Selskapet har ca. 20 ansatte, og driver med foredling av krabbe, reker, hummer, hvitfisk og fiskebutikk. Ledelsen og ansatte i Åkra Sjømat, har over lang tid gjort en fremragende innsats, og skapt gode resultater, og investeringsbeslutningen er en direkte konsekvens av dette

Det legges opp til en betydelig økt aktivitet, innenfor særlig krabbeproduksjon, Catering & Delikatesser, netthandel og egne fiskebutikker. Vi har også en sterk tro på at det er et betydelig økt potensiale med råstoff i området sier administrerende direktør i Conchilia Anton Fjeldvær.

Prosjektet startet allerede for 2 år siden, og vi ble fra dag en, svært godt mottatt av Karmsund Havn som vi har et tett og godt samarbeid med. Dette har ført til en ferdigprosjektert fabrikk på ca. 2.500 kvadrat. Conchilia og Karmsund Havn etablerer et 50/50 % eiendomsselskap, hvor Åkra sjømat blir leietaker. Bygget har en kostnadsramme på ca. 100 mill., og er planlagt ferdigstilt i løpet av et år. 

Slik planlegges fabrikken å se ut

Bærekraft er i fokus når nye leietakere skal etablere seg på Husøy. Under arbeidet med prosjektet har Åkra sjømat hatt et bevisst forhold til bærekraft i sin produksjon. Det trekkes bl.a. frem at:

For eiendommen er det valgt biogass på enkelte av maskinene i fabrikken og det legges opp til solcellepanel på taket.

Fra Karmsund Havn sin side er denne etableringen i tråd med slik vi ønsker at havnen utvikles. Råstoffet kommer inn over fiskerikaiene, produktet foredles i fabrikken som ligger tett på terminalen hvor mye av ferdig produkt vil blir eksportert. Vi er svært fornøyde med at Åkra Sjømat har valgt Husøy når de nå gjør sin satsning og ser frem til et fortsatt svært godt samarbeid i tiden fremover sier havnedirektør Tore Gautesen.     

Sist oppdatert: 8. juni, 2022