Hopp til sideinnhold

Er du klar for en sommer på sjøen?

En ny båtsesong står for døren, og i den forbindelse gjør vi oppmerksom på den lokale fartsforskriften som trådte i kraft 1. juni 2020. Forskriften regulerer farten i totalt 20 områder, kart over de forskjellig områdene finnes her

For å lettere ha oversikt over hvilken begrensing som gjelder i de ulike områdene anbefaler vi alle å laste ned Kystverket sin app «BåtFart», mer informasjon om denne appen finnes på Kystverket sin hjemmeside

Utover de regulerte områdene gjelder den nasjonale fartsforskriften som sier at fører skal utvise forsiktighet og avpasse farten etter sikt- og farvannsforholdene, fartøyets størrelse, konstruksjon og manøvreringsevne. Tilsvarende bestemmelse om sikker fart finnes også i Sjøveisreglene; «Ethvert fartøy skal alltid gå med sikker fart slik at det kan manøvrere riktig og effektivt for å unngå sammenstøt og kan stoppes på en distanse som passer til de rådende omstendigheter og forhold.»

Karmsund Havn ønsker alle en trygg sommer på sjøen!

Sist oppdatert: 2. juni, 2021

Geirmund Eikje

Stilling: Direktør drift og operasjon