Hopp til sideinnhold

Foto: Aibel

Stenging av Førresfjorden 11.-15. mai 2021

I midten av mai vil det foregå en omfattende løfteoperasjon utenfor Gismarvik Base i Førresfjorden. Fjorden vil derfor være tidvis stengt, men det vil åpnes opp for konvoier. Tidspunkt for disse vil bli annonsert HER. Karmsund Havn vil ha vaktbåter på stedet.

Aibel og Equinor skal gjennomføre en stor operasjon utenfor Gismarvik Base i Førresfjorden. Av sikkerhetshensyn må en tidvis stenge fjorden for småbåttrafikk i tidsrommet 11. til 15. mai.

Det vil være mulig å kjøre gjennom Røyksundkanalen og sør for Fosen, med høydebegrensning på 13 meter. Se kart nedenfor. Vi setter opp konvoier gjennom sikkerhetssektoren på fastsatte tider. Av sikkerhetsmessige årsaker ber vi om at ingen uautoriserte dronefartøy beveger seg innenfor sikkerhetssonen.

Kart2

Johan Sverdrup Process Platform 2, også kalt P2, er Aibels største prosjekt noensinne. Aibel mottok kontrakten i 2018 og har hatt ansvar for engineering, anskaffelser og selve byggingen. Plattformen skal etter planen leveres til Equinor i begynnelsen av 2022. 

Ved ferdigstillelse vil plattformen ha en totalvekt på 23 000 tonn og på det meste hatt over 4000 personer i arbeid samtidig. I tillegg har prosjektet under byggingen satt ny rekord for den tyngste løftet utført i Aibel Thailand. Utkjøring av MSF-modulen (Main support frame) til lekter var den største landtransporten som noen gang har blitt gjennomført i Asia. Totalt 604 hjulakslinger måtte til, noe som sannsynligvis er nye verdensrekord.

MSF-modulen er den største av totalt tre moduler. Den er i disse dager på vei fra Aibels verft i Thailand og vil ankomme Haugesund rundt 9. mai. Sjøreisen kan følges på Aibels hjemmeside her: www.aibel.com/voyage

De to andre modulene, UPM og HVDC, står allerede klare på Aibels verft i Haugesund og skal sammenstilles med MSF-modulen i fjorden utenfor Gismarvik i tidsrommet 11. til 15. mai. Denne imponerende løfteoperasjonen vil bli utført av Sleipnir, verdens største kranløftefartøy.

Sist oppdatert: 5. mai, 2021