Hopp til sideinnhold

Foto: Øyvind Sætre

Karmsund Havn bestiller havnekran nummer to!

I 2019 fikk Karmsund Havn IKS levert den første mobile havnekranen, en Liebherr LHM 550, på Haugesund Cargo Terminals, Husøy. Avtalen som ble inngått innebar også opsjon på ytterligere fire kraner.

Karmsund Havn har nå benyttet opsjonen, og bestilt kran nummer to til HCT. Kranen er av samme type som kran nummer en, men med ekstra utrustning. Kranen har en løftekapasitet på 154 tonn, og vil gi muligheter for tandemløft med kran nummer en, med en total kapasitet på 308 tonn. På den nye kranen vil det være mulig å løfte to tyvefots containere samtidig, noe som vil øke effektiviteten betraktelig. Havnekranen vil, i likhet med kran nummer en, drives på elektrisitet. Dette i tråd med Karmsund Havns målsetting om en grønn havn.

Havnedirektør Tore Gautesen uttaler:

«Vi har vært svært fornøyd med utviklingen på kran nummer en. Vi har hatt langt høyere aktivitet på kranen enn vi forventet. Å investere i kran nummer to etter kun ett års drift på kran nummer en, sier mye om utviklingen på terminalen, og ikke minst om forventningene til ytterligere vekst. Vi satser tungt mot prosjektmarkedet og vi har Norges beste utstyrspark for tungløft. Investeringen vil også gi oss store muligheter til å ta en posisjon innen håndtering av moduler for havvind».

Sist oppdatert: 12. august, 2020

Torfinn Gaupås

Stilling: Kommersiell Direktør