Hopp til sideinnhold

Havnekranen
en suksessfaktor for Karmsund Havn

For ganske nøyaktig et år siden fikk Karmsund havn levert sin første mobile havnekran. Etter en omfattende prosess falt valget på Liebherr LHM 550. Med denne nyervervelsen kan Haugesund Cargo Terminals, Husøy skilte med Norges største mobile havnekran.  Kranen er hele 64 meter høy og løfter 154 tonn. I tillegg kan den kjøre på fullelektrisk drift noe som gir en stor miljøgevinst. 

Investeringen viste seg tidlig å være et godt valg. Allerede første uken etter levering ble havnekranen satt inn et stort prosjekt for håndtering av vindmøllemoduler.  Videre ble kranen raskt tatt i bruk på containerterminalen og utviklingen viser at det stadig åpner seg muligheter med et slikt verktøy. I dag brukes kranen flere ganger i uken til store og små oppdrag for hele den maritime næring.  Blant annet til  oppdrag for offshorenæringen, oppdrettsnæringen, stålindustrien og linjefarten.

Havnekranens høye løftekapasitet gir ekstraordinære muligheter. Den siste tiden har vi hatt flere oppdrag for Solstad Offshore med mobilisering og demobilisering av A-rammer fra skip. Kranløft på over 100 tonn har blitt en del av hverdagen ved Haugesund Cargo Terminals, Husøy. Oppdragene utføres med presisjon og effektivitet,  og selvsagt med høyt fokus på sikkerhet. Ved å tilby slike tjenester og kapasiteter styrker vi den maritime næringen og vi er veldig glad for det produktive samarbeidet vi har med rederiene og aktørene langs kysten. 

Sammen med dyktige samarbeidspartnere på Haugesund Cargo Terminals, er vi stolte over å tilby Norges største mobile havnekran.

Sist oppdatert: 25. mai, 2020