Hopp til sideinnhold

Aida Aura har forlatt Haugesund

Oppdatert: Resultatene fra Covid-19 testene som ble tatt av to passasjerer på Aida Aura i går kveld, ble i dag kl 14.30 bekreftet negative. Det vil si at det IKKE er påvist Corona-virus hos de aktuelle passasjerene. Det var ikke grunnlag for karantene, testing eller restriksjoner i forhold til øvrige passasjerer om bord.

De to omtalte passasjerene forlot skipet i Haugesund, og skipet seilte kl 16.15 videre på sitt Norges-cruise, etter godkjenning fra lokale helsemyndigheter.

Oppdatert: Haugesund Kommune inviterer til pressebrief

Orginal tekst:
Cruiseskipet Aida Aura har bedt om å få ligge til i morgen da de har to passasjerer ombord som lokale helsemyndigheter har tatt Covid-19 test på. Passasjerene viser ingen symptomer på sykdom.

Prøvesvaret foreligger i løpet av morgen ettermiddag, tirsdag den 3. mars. Haugesund Kommune følger Folkehelseinstituttets anbefalinger og følger situasjonen nøye.

Haugesund Kommune og Karmsund Havn er i tett dialog med rederiet Aida cruises. Rederiet er i tett dialog med ansvarlige helsemyndigheter og følger deres anvisninger.

Ved melding fra skipet, reagerte Karmsund Havn umiddelbart etter egen beredskapsplan, avstengte området og varslet aktuelle myndigheter. Ut over det er Karmsund Havns rolle å bistå rederi og helsemyndigheter med det de trenger.

Smittevernlege Teis Qvale uttaler:
Bevegelsene til passasjerene er nå kartlagt, og de har ikke vært på organisert tur. Passasjerene har tatt shuttlebus inn og besøkt Haugesund sentrum. Smittefaren vurderes som liten.

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/fakta-om-koronavirus-coronavirus-2019-ncov/#smittemaate

Kontaktinformasjon:

Teis Qvale   
Smittevernlege Haugesund Kommune

Ole Bernt Thorbjørnsen     
Kommunedirektør Haugesund Kommune
Telefon: 905 08 148                                                          

Hansjörg Kunze
VP communication and sustainability Aida Cruises
Telefon: +49 381 444 8020
E-post: presse@aida.de

                                                                                                                                                                                   

Sist oppdatert: 3. mars, 2020