Karmsund Havns mobile havnekran

Kranen er en Liebherr LHM 550, og er en av de største i sitt slag i Norden, med en løftekapasitet på 154 tonn. Kranen er utrustet for håndtering av containere, bulklast og prosjektlast.

Havnekranen ble levert i april 2019, og har allerede vært en sentral del av store prosjekter på Haugesund Cargo Terminals. Det største av disse er vindmølleprosjekter, hvor Karmsund Havn tatt i mot over 300 vindmøllemoduler og 45 vindmølleblader til lagring på Haugesund Cargo Terminals, Husøy. Totalt så har prosjektet krevd ca. 50.000 kvadratmeter. Ved bruk av Karmsund Havns mobile havnekran har modulene og bladene blitt løftet trygt i land.

 

Havnekranen har også blitt brukt mye på containers, og på enkelte anløp har vi nå sett en samlet lossehastighet på over 30 cont i timen.

Av andre løfteoppdrag, har kranen også blitt brukt til å løfte A-rammer for lagring på HCT.

Kranen kan drives på elektrisitet, og den er levert med ekstra isolering for ytterligere støydemping. Oppgraderingene på kranen er i henhold til Intelliport, Karmsund Havns konsept for å tilstrebe økt effektivisering, ny teknologi og mer bærekraftige løsninger i alt vi gjør. I løpet av en time på strøm vs diesel, kuttes CO2-utslippet med hele 52 kg.

 

Har spørsmål rundt Havnekranen?

Ta kontakt med
Chief Commercial Officer Leiv S. Leknes  tlf 909 35 059 // lsl@karmsund-havn.no
Maritim Trafikkleder Geirmund Eikje tlf 916 74 098 // gek@karmsund-havn.no

 

Tilbake

Postet: 7. oktober, 2019 – Sist oppdatert: 8. oktober, 2019